Vaisala Oyj, työ PC:n tiedot

4.5.2015

Olin kerännyt työ PC:lleni useita dokumentteja sekä sähköpostit kaikista epäkohdista joita katson minua kohtaan käytetyn.

Tulikin hetki jolloin PC:ni lukittui ja sain vaatimuksen lääkärissä käynnille. Ylempi esimieheni kehoitti minua pakkaamaan tarvikkeeni pidemmälle reissulle ja otti pois myös kulkulupani. Pakkasin myös työ PC:ni jotta voin poistaa sieltä mahdolliset henkilökohtaiset tiedostot ja tallenteet mm. mahdollisia oikeustoimia silmälläpitäen. Toimihan PC myös sähköpostien etäyhteydessä työpaikkani suuntaan, normaalisti toimiessaan.

Kun tilanne kärjistyi niin että työnantajani vaati minulta töihinpaluun ehdoksi laittomia neuvotteluita, vaadin saada PC:n tiedot itselleni niiltäosin kuin ne ovat henkilökohtaisia tai oikeustoimiin liittyviä. Pääsimmekin neuvottelussa siihen pisteeseen että voin tulla vaisalaan kokoamaan tietopaketin jonka vaisalan edustaja käy läpi ja päättää hyväksyykö luovutuksen eri tiedostojen osalta vai ei. Katson että tällöin vaisalan edustaja olisi voinut evätä kaikkien tiedostojen luovutuksen ja ottaa koneen haltuusa, joten en suostunut tähän. Vaisala vaati koneen luovutusta useaan otteeseen mutta en suostunut luovuttamaan konetta, vaan odotin että tekevät rikosilmoituksen asiasta, olihan vaisalan omaisuutta minulla. Rikosilmoitusta ei vaisala tehnyt vaan sain neljä kohtaa joiden mukaan minun olisi tullut toimia. Ilmoitin heille että en voi hyväksyä mitään kohtaa sellaisenaan, vaan toimin oman kohdan mukaan niin että pidän koneen itselläni ja luovutan sen oikeustoimien jälkeen. Yksi vaisalan kohdista nimittäin kertoi että voin pitää koneen itselläni. (lukittuna). Eli eivät tehneet rikosilmoitusta PC:stä tai hallussani olleesta kännykästä.

Jatkuu...