Osuuspankin epäoikeudenmukainen asianhoito - perinnönjako

Päivitys 3.5.2015

Olin mukana perinnönjaossa ja oletin että asiat menisivät hyvässä yhteisymmärryksessä loppuun asti.

Mutta ei. Uskottu pesänhoitaja veti kotiin sen minkä osasi ja näyttäisi että Osuuspankin myötäavustuksella, josta jätin rikosilmoituksen 10.2.2016.

Summat eivät ole suuria, mutta asia periaatteellinen, onhan kyseessä asianhoito, johon pitäisi suhtautua tietyllä vakavuudella ja vakaudella.

Asia on toteutettu nähdäkseni "yhdessä tuumin", mikä viittaa mielestäni vapaamuurarimaiseen toimintaan? 

Tein rikosilmoituksen uskotusta pesänhoitajasta ja näkökantojen selvitessä, jatkan toisella rikosilmoituksella osuuspankkia vastaan. Lisäksi kommentoin kolmannen osapuolen toimia, jonka katson tukeneen mahdollisen rikosmaisen toiminan päämääriä. Kolmannen osapuolen toiminnasta en tee luultavasti rikosilmoitusta, asian vähäisyyden vuoksi.

Pyysin lopulta pesänhoitajalta kyseisen kirjanpidon nähdäksni. Kirjanpito kiikutettiinkin pesähoitajan toimesta välittömästi turvalokeroon ja alettiin esittämään ehtoja, tietojen tarkistamiselle, ja mainittiin syyksi, etten vahingoittaisi kirjanpitoa...

Eli näyttääkin sille että tästäkin kuolinpesän kuittipinosta paljastuu lisäselvitettävää...


Asianhoidossa tuli ilmi mm. että, perinnönjaossa kantatila olikin siirretty lohkotulle uudelle metsäpalstalle maa- ja vesioikeuksineen, perinnönjaossa mukana olleiden tietämättä, pesänhoitajan eduksi. Tiedustellessani asiaa osuuspankilta, kyseinen henkilö jäikin koulutuslomalle ja ei enää vastannut tiedusteluihin. Myöskään kauppakirjaa ei osuuspankki toimittanut nähtäville kyseiseen asiaan liittyen, useista pyynnöistä huolimatta, jotta asian olisi voinut mahdollisesti aiemmin havaita, ja asian laitaa tiedustella. 

Osuuspankin vuoden 2014 vuosikatsauksesta (sivu 2.) käykin ilmi että asiaa hoitanut henkilö, poistui kokonaan kyseisen osuuspankin tehtävistä. Eron syystä ei ole varmuutta, mutta olisiko edellä kerrotulla osuutta asiaan. Asia ehkä selviää rikosilmoitukseni yhteydessä.

Klikkaamalla OP kuvaketta, voit avata vuoden 2014 vuosikatsauksen.

OP_Nivala_logo.jpg

Osuupankin epäoikeudenmukainen asianhoito perinnönjaossa - lahjakirjan osalta.

Osana perinnönjakoa oli tarkoitus tasata myös tonttiasia, jossa kantatilasta oli aikoinaan lohkottu kaksi kiinteistötonttia.

Tämänkin asian hoito osoittautui kokolailla hankalaksi, asianhoidon ajautuessa hankalaan suuntaan, jossa asia hoidettiin lopulta lahjakirjalla.

Avaa PDf, klikkaamalla kuvaketta.

logo_pdf_2.png