Vesi

vesi_6.png

Vaikuttaisi sille että, ydinvoimaonnettomuudet ja ydinvoimaloiden toiminnan aiheuttamat sekä muut radioaktiivisten aineiden säteilypäästöt, aiheuttavat moninaisia ongelmia. Säteilypäästöt kertyvät hiljalleen veteen, maahan, ilmakehään, ihmisiin ja koko ravintoketjuun. 

Tälle sivulle on koottu eri aiheita joita olen hieman kummastellut ja arvuutellutkin syitä uusille uutisoiduille ilmiöille. Ajan kanssa ilmiöiden syyt yleensä paljastuvat ja uusia tietoja lisätään aihealueittain.

Viereisessä kuvassa näet lasketun arvion kierrossa olevasta makeanveden määrästä koko maapallolla. (Sininen vesipallo)  

Tämä elämää ylläpitävä vesi kiertää sadannan kautta maahan ja meriin. Aloittaen taas uuden kierroksen, haihtuessaan merestä takaisin ilmakehään.

Ympäristön pilaantuessa, veden laatu heikkenee koko ajan. Tilannetta pyritään ennallistamaan mm. teknisin ratkaisuin ja vedenpuhdistimin.  

vesi_2.jpg

25.4.2015kemikaalispektri_1.jpg

Kemikaalisateenkaaria:

Kommentti: Tällaisia ei ole ennen nähty, joten jotain poikkeavaa täytyy ilmassa olla?

http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/pictured-rare-quadruple-rainbow-caught-5559975


23.4.2015

Kommentti: Kastemadot eivät saa hengitettyä vähäisen hapen tai liian hiilidioksidin johdosta. Vähäinen happi saataa johtua vedenrakenteen muutoksesta mm. ilmakehässä olevien radioaktiivisten päästöjen vuoksi. Radioaktiivinen säteily ja ionisaatio muuttavat veden raskasvedeksi, jolloin sadanta on hapetonta happosateeksikin kutsuttua. Lumesta tai vedestä voisi mitata/mittauttaa PH-arvot, esimerkiksi apteekista löytyvillä näyteliuskoilla. Sadeveden jäätymispistettä voi verrata vaikka hanaveden vastaavaan, omin kokein. Hiilidioksidi pitoisuuksien mittaaminen lumesta lienee vaikeampaa? Pitoisuuksiin vaikuttaa mm. lumen vesipitoisuus. Mutta voihan olla että matoset ovat tulleet aurinkoa ottamaan. Matoja saattaa olla suuriakin määriä pienellä alueellä, tätä ei pidä ihmetellä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1429764564559.html 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042319567817_uu.shtml

Maa on tutkijoiden mukaan märkää =)

mutta palomiesten mukaan poikkeuksellisen kuivaa... ydinsäteilystä ionisoitunut vetemme happamoittaa kasvustot ja kuivattaa korpuksi ja pölyksi kaiken elävän. Tulemmekin näkemään laajoja metsäpaloja vuoden 2015 aikana? 

http://www.metro.fi/uutiset/a1387802921841

Veden riittävyyden ollessa globali mm. USA:n länsirannikolla ovat vedet kuivuneet ja arvioitu että jo vuoden kuluttua veneiden pohjat raapivat siellä maata...

https://robertscribbler.wordpress.com/2014/10/06/100000-wells-about-to-go-dry-nasa-finds-california-drought-removing-4-trillion-gallons-of-water-each-year/

http://lisahavennews.net/2015/05/05/alert-whats-happening-at-hoover-dam-arizona-nevada-new-mexico-and-california-are-in-major-trouble/

Kiinan vedentarve

http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/kiinassa+taistellaan+vesipulaa+vastaan++uusi+laitos+putsaa+merivetta+juomakelpoiseksi+50+000+tonnin+paivavauhdilla/a1057734